top of page

OM OSS

Shoreline Software?

Inspirationen till namnet fick jag en kylig men solig vårdag 2020, precis när Covid presenterat sig för världen och jag slutat min anställning på ett företag i Jönköping för att pröva vingarna på egen hand. Jag promenerade utmed Vättern i den svala vårvinden och såg ut över sjön vars yta blänkte i en palett av blå nyanser.
Då kom ordet till mig – Shoreline. När jag smakat på det och börjat fundera så dök en association ganska snabbt upp. Strandlinje – utöver sin betydelse är det ju även synonymt med en gränslinje. Vatten och land, två olika element som möts i ett gränsland, två världar med helt olika förutsättningar som smälter samman i en strandlinje. Ett område som enkelt kan appliceras på det jag jobbat med i mer än 35 år, mötet mellan maskin och människa.

En dator och en användare, två element från olika världar. Deras möte kan bli helt fel och  ställa till stora problem, men det kan också gå bra och leda till stor nytta och många positiva effekter. Det som faktiskt oftast avgör utgången av mötet dem emellan är just gränslinjen, eller gränssnittet. Hur väl en lösning beroende av både dator och människa faktiskt fungerar i praktiken avgörs nästan alltid av mjukvaran, eller på engelska Software.

Då vi jobbar med just mjukvara och vårt mål alltid är att göra den funktionell och användar-vänlig känns det som ett bra namn på vårt företag. Varmt välkommen till Shoreline Software! 

Magnus Ekros

grundare och VD

bottom of page